Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczna, szybka prosta i bardzo kusząca przekąska z tortilli. Można ją robić z różnymi dodatkami i na różne sposoby. Dzisiaj postanowiłam zrobić właśnie przekąskę z łososiem, którą przygotowałam na spotkanie przy grillowaniu.
wykałaczki,
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8019
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 352
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3490
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 631
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8019
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 352
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3490
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 631
Składniki
Ogórka obrać ze skóry pokroić w kostkę. Łososia zdjąć ze skóry a następnie pokroić w kostkę (ja użyłam brzuszki z łososia super się nadają). Sałatę zieloną po opłukaniu i osuszeniu porozrywać na kawałki. Placki tortilli rozłożyć, posmarować serkiem, na serek rozłożyć pokrojonego łososia oraz pokrojonego w kostkę ogórka zielonego. Całość przykryć kawałkami sałaty, zwinąć w rulon i włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu spiąć wykałaczkami a następnie pokroić na 1 - 1,5 cm kawałki (krążki). Podawać jako przekąskę.