Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaki jest idealny przepis na śledzie wigilijne do kanapek, sałatek czy przekąsek? Marynowana ryba z imbirem i cebulą jest połączeniem ostrości i słodyczy. Śledź jest niezwykle delikatny i rozpływający się w ustach. To danie można spokojnie przygotować na kilka dni przed Wigilią, dzięki czemu nie trzeba będzie poświęcać mu czasu w dniu święta.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4408
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1110
Polecam.
Odsłon: 645
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4408
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1110
Polecam.
Odsłon: 645
Składniki
Rybę pokrój na kawałki o średniej wielkości. W dużym garnku zagotuj wodę, oba rodzaje octu, cukier i wszystkie przyprawy, a także cały pęczek kolendry. Dodaj rybę i zmniejsz ogień. Gotuj całość pod przykryciem przez 10 minut. Przemieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut. Zdejmij garnek z ognia i wyjmij pęczek kolendry. Imbir pokrój w półplasterki, a cebulę obierz i posiekaj. Dodaj cebulę i imbir do garnka.
Zawartość garnka przenieś do zamykanych słoików. Zakręć je i włóż do lodówki na 3-4 dni. Przepis na śledzie wigilijne jest bardzo prosty. Danie można trzymać w chłodnym miejscu nawet do 10 dni. Tak przygotowane śledzie możesz podać na półmisku lub w formie koreczków serwowanych na kawałkach bagietki.