Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska wariacja nt. przystawki
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4591
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8301
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13136
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 462
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 144
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4591
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8301
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13136
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 462
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 144
Składniki
Ciabattę kroimy na 12 cienkich kromek. Smarujemy oliwą i lekko rumienimy w piekarniku. Zostawiamy do wystygnięcia.
Kolejno na rozgrzaną patelnię wrzucamy posiekany czosnek i szpinak. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojone w kostkę pomidory koktajlowe i przyprawiamy solą i pieprzem. Zostawiamy do wystygnięcia.
Na ponownie rozgrzanej patelni wlewamy odrobinę oliwy, wrzucamy krewetki i obsmażamy ok. 2-3 min. Zostawiamy do wystygnięcia. Kroimy na 2-3 części.
Jaka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy. Kroimy w grubą kostkę.
Awokado obieramy i kroimy w gruba kostkę. Polewamy sokiem z wyciśniętej cytryny żeby nie ściemniało.
Wystudzone krewetki, avocado i jajka łączymy ze sobą, dodajemy majonez i przyprawiamy jeszcze solą (niekoniecznie) i pieprzem. Wkładamy do lodówki na ok. 1-2 godziny.
Na każdą z kromek z ciabatty nakładamy szpinak, grubą warstwę i wcześniej przyrządzoną mieszankę krewetkowo-avocadowo-jajeczną.
Podajemy jako zakąskę, najlepiej z półwytrawnym białym winem.
SMACZNEGO!