Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj, w ten dżdżysty i szary poranek, postanowiłam dodać życiu trochę koloru, energii i smaku. Zgrillowałam młodziutką cukinię, dodałam dwa rodzaje serów pleśniowych i dołożyłam ćwiartki soczystych fig. Wyszła barwna i bogata w kontrastujące smaki przystawka. Mówię Wam, żyć nie umierać!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1149
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2062
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 491
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1149
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2062
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 491
Składniki
Umyć figi, odciąć ogonek, pokroić na ósemki. Cukinię opłukać, odciąć końcówki, pokroić wzdłuż na cieniutkie, około półtoramilimetrowe plastry, zgrillować na rozgrzanym oleju z obu stron, odsączyć na ręczniku papierowym.
Sery pokroić na kawałki. Ułożyć na jednym z końców każdego plastra cukinii kawałek sera i figę, zrolować i zapiąć wykałaczką; serwować z pozostałymi cząstkami fig. Ready, steady, go!