Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj, w ten dżdżysty i szary poranek, postanowiłam dodać życiu trochę koloru, energii i smaku. Zgrillowałam młodziutką cukinię, dodałam dwa rodzaje serów pleśniowych i dołożyłam ćwiartki soczystych fig. Wyszła barwna i bogata w kontrastujące smaki przystawka. Mówię Wam, żyć nie umierać!
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 709
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 334
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 135
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 709
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 334
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 135
Składniki
Umyć figi, odciąć ogonek, pokroić na ósemki. Cukinię opłukać, odciąć końcówki, pokroić wzdłuż na cieniutkie, około półtoramilimetrowe plastry, zgrillować na rozgrzanym oleju z obu stron, odsączyć na ręczniku papierowym.
Sery pokroić na kawałki. Ułożyć na jednym z końców każdego plastra cukinii kawałek sera i figę, zrolować i zapiąć wykałaczką; serwować z pozostałymi cząstkami fig. Ready, steady, go!