Do góry

Przekąski Przepis na:

Przystawka - muchomorki z pomidorów i jajek.

Przystawka - muchomorki z pomidorów i jajek.

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2816

Dodano:

Odsłon: 3244

Taka dość szybka przystawka nie wymagająca specjalnych dodatków. Na pewno będzie cieszyć oko na stole. Smakuje również, bo przecież w tym duecie jajko i pomidor uzupełniają się wzajemnie.

Składniki

  • 10 jaj
  • 5 pomidorów
  • świeża pietruszka
  • majonez
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Przystawka - muchomorki z pomidorów i jajek.

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować, ostudzić. Pomidory przeciąć na połowę, dokładnie wydrążyć środki, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Jajka obrać odciąć od spodu kawałek tak, by można był je postawić

    Wydrążone pomidory lekko wysmarować majonezem od środka . Nakładać na jajka, dekorować majonezem w postaci małych kropek. Liście pietruszki rozłożyć na półmisku.

    Na to ułożyć muchomorki. Można wykonać inne dekoracje według własnych pomysłów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń