Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-05-2009
Świetna zdrowa zakąska do... zmrożonej wódeczki :) W sam raz na przyjęcie. Najlepiej przygotować na dzień przed ;)
Rybę umyć delikatnie raz w osolonej, drugi raz w niesolonej wodzie mineralnej, osuszyć, pokroić delikatnie ostrym nożem na małe kawałki 0,5 x 0,5 cm, lekko posolić, zalać sokiem z limonki - wymieszać, aby białko szybko zaczęło się ścinać. Odstawić do lodówki na kilka godzin , najlepiej na noc. (ryba musi być biała, nieprzezroczysta, musi wyglądać jakby była ugotowana). Odlać sos powstały z soku limonki (nie wylewać - jest bardzo zdrowy, można go wypić:) Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek. Delikatnie wymieszać. Przed podaniem dodać pokrojone mango, posypać posiekaną kolendrą. Przystroić ósemkami limonki i listkami kolendry.
Potrawa powinna być ostra, z delikatną słodką nutą mango i aromatu kolendry. Jest to naprawdę świetna przystawka :) Smacznego :D
rybka jest podobna do ryby po grecku jednak trochę się różni :)
Odsłon: 31385
Ryba w czosnku jest bardzo aromatyczna, ale i delikatna w smaku, gdyż smażony...
Odsłon: 4698
Ryba w pieczarkach to znakomity pomysł na obiad lub gorącą kolację, świetnie...
Odsłon: 2946
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 247
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 112
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 176
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 241
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 196
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 247
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 112
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 176
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 241
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 196
Składniki
Rybę umyć delikatnie raz w osolonej, drugi raz w niesolonej wodzie mineralnej, osuszyć, pokroić delikatnie ostrym nożem na małe kawałki 0,5 x 0,5 cm, lekko posolić, zalać sokiem z limonki - wymieszać, aby białko szybko zaczęło się ścinać. Odstawić do lodówki na kilka godzin , najlepiej na noc. (ryba musi być biała, nieprzezroczysta, musi wyglądać jakby była ugotowana). Odlać sos powstały z soku limonki (nie wylewać - jest bardzo zdrowy, można go wypić:) Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek. Delikatnie wymieszać. Przed podaniem dodać pokrojone mango, posypać posiekaną kolendrą. Przystroić ósemkami limonki i listkami kolendry.
Potrawa powinna być ostra, z delikatną słodką nutą mango i aromatu kolendry. Jest to naprawdę świetna przystawka :) Smacznego :D
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 3064
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 230