Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-05-2009
Świetna zdrowa zakąska do... zmrożonej wódeczki :) W sam raz na przyjęcie. Najlepiej przygotować na dzień przed ;)
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 801
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 32
Oto idealna sałatka dla kobiet po 50 roku życia, które chciałyby zadbać o fig...
Odsłon: 1255
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 801
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 32
Oto idealna sałatka dla kobiet po 50 roku życia, które chciałyby zadbać o fig...
Odsłon: 1255
Składniki
Rybę umyć delikatnie raz w osolonej, drugi raz w niesolonej wodzie mineralnej, osuszyć, pokroić delikatnie ostrym nożem na małe kawałki 0,5 x 0,5 cm, lekko posolić, zalać sokiem z limonki - wymieszać, aby białko szybko zaczęło się ścinać. Odstawić do lodówki na kilka godzin , najlepiej na noc. (ryba musi być biała, nieprzezroczysta, musi wyglądać jakby była ugotowana). Odlać sos powstały z soku limonki (nie wylewać - jest bardzo zdrowy, można go wypić:) Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek. Delikatnie wymieszać. Przed podaniem dodać pokrojone mango, posypać posiekaną kolendrą. Przystroić ósemkami limonki i listkami kolendry.
Potrawa powinna być ostra, z delikatną słodką nutą mango i aromatu kolendry. Jest to naprawdę świetna przystawka :) Smacznego :D
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Szybka przekąska z tortilli
Przekąski
Grillowana mozzarella z dżemem malinowym
Przekąski
Grillowany camembert z sosem na bazie czerwonego wina i dżemu z owoców leśnych
Szparagi w cieście francuskim
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 32
Szybka przekąska z tortilli
Szybka i smaczna przekąska z tortilli z dodatkiem serka kanapowego , szynki o...
Odsłon: 764