Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-05-2009
Świetna zdrowa zakąska do... zmrożonej wódeczki :) W sam raz na przyjęcie. Najlepiej przygotować na dzień przed ;)
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4597
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 216
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1467
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4597
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 216
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1467
Składniki
Rybę umyć delikatnie raz w osolonej, drugi raz w niesolonej wodzie mineralnej, osuszyć, pokroić delikatnie ostrym nożem na małe kawałki 0,5 x 0,5 cm, lekko posolić, zalać sokiem z limonki - wymieszać, aby białko szybko zaczęło się ścinać. Odstawić do lodówki na kilka godzin , najlepiej na noc. (ryba musi być biała, nieprzezroczysta, musi wyglądać jakby była ugotowana). Odlać sos powstały z soku limonki (nie wylewać - jest bardzo zdrowy, można go wypić:) Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek. Delikatnie wymieszać. Przed podaniem dodać pokrojone mango, posypać posiekaną kolendrą. Przystroić ósemkami limonki i listkami kolendry.
Potrawa powinna być ostra, z delikatną słodką nutą mango i aromatu kolendry. Jest to naprawdę świetna przystawka :) Smacznego :D