Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz spotkałam się z tak przygotowaną tortillą w zeszłym roku na Sylwestra, od tego czasu wiele razy podawałam gościom, również w wersji z łososiem. Smacznego.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2656
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2656
Składniki
Tortillę smarujemy serkiem topionym lub typu Almette, na to kładziemy plasterki szynki, posypujemy rukolą , dodajemy ser żółty. Ciasno zwijamy w rulon i zawijamy w folię aluminiową. Wkładamy na minimum 4 godziny do lodówki. Przed podaniem wyjmujemy z folii i kroimy w plasterki. Można dowolnie modyfikować dodając ulubione składniki np. paprykę lub Zamieniając szynkę na łososia i ser mascarpone. Smacznego.