Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz spotkałam się z tak przygotowaną tortillą w zeszłym roku na Sylwestra, od tego czasu wiele razy podawałam gościom, również w wersji z łososiem. Smacznego.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2928
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2928
Składniki
Tortillę smarujemy serkiem topionym lub typu Almette, na to kładziemy plasterki szynki, posypujemy rukolą , dodajemy ser żółty. Ciasno zwijamy w rulon i zawijamy w folię aluminiową. Wkładamy na minimum 4 godziny do lodówki. Przed podaniem wyjmujemy z folii i kroimy w plasterki. Można dowolnie modyfikować dodając ulubione składniki np. paprykę lub Zamieniając szynkę na łososia i ser mascarpone. Smacznego.