Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz spotkałam się z tak przygotowaną tortillą w zeszłym roku na Sylwestra, od tego czasu wiele razy podawałam gościom, również w wersji z łososiem. Smacznego.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3858
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 774
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3858
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 774
Składniki
Tortillę smarujemy serkiem topionym lub typu Almette, na to kładziemy plasterki szynki, posypujemy rukolą , dodajemy ser żółty. Ciasno zwijamy w rulon i zawijamy w folię aluminiową. Wkładamy na minimum 4 godziny do lodówki. Przed podaniem wyjmujemy z folii i kroimy w plasterki. Można dowolnie modyfikować dodając ulubione składniki np. paprykę lub Zamieniając szynkę na łososia i ser mascarpone. Smacznego.