Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja szybkiej, a jednocześnie niezwykle efektownej i pysznej przystawki.
Z ciasta francuskiego wycinamy ciastka o dowolnym kształcie (serduszka, gwiazdki, kwiatuszki...).
W połowie z nich wycinamy mniejszą foremką środki.
Ciastka bez dziurki smarujemy roztrzepanym jajkiem, nakładamy ciastko z dziurką i również smarujemy jajkiem.
Ciastka pieczemy w 200-210 stopniach C przez 12-15 minut, aż się zarumienią.
Gorące ciastka przekładamy na kratkę, by ostygły.
Serek mieszamy z posiekanym koperkiem i skórką z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Za pomocą szprycy/rękawa napełniamy ciasteczka serkiem. Na wierzchu układamy łososia zwiniętego w różyczki i przybieramy sałatą, ziołami oraz kawiorem, podajemy od razu po przygotowaniu.
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 39
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 324
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 39
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 324
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy ciastka o dowolnym kształcie (serduszka, gwiazdki, kwiatuszki...). W połowie z nich wycinamy mniejszą foremką środki. Ciastka bez dziurki smarujemy roztrzepanym jajkiem, nakładamy ciastko z dziurką i również smarujemy jajkiem. Ciastka pieczemy w 200-210 stopniach C przez 12-15 minut, aż się zarumienią. Gorące ciastka przekładamy na kratkę, by ostygły. Serek mieszamy z posiekanym koperkiem i skórką z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Za pomocą szprycy/rękawa napełniamy ciasteczka serkiem. Na wierzchu układamy łososia zwiniętego w różyczki i przybieramy sałatą, ziołami oraz kawiorem, podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paszteciki z farszem z kiełbasy
Przekąski
smażone krewetki
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Przekąski
Sałatka z ananasa i pomidorów
Paszteciki z farszem z kiełbasy
Wbrew pozorom połączenie kiełbasy i żurawiny daje doskonałe efekty. Przygotuj...
Odsłon: 42
smażone krewetki
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 66