Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja szybkiej, a jednocześnie niezwykle efektownej i pysznej przystawki.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 672
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1446
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458698
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1735
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 672
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1446
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458698
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1735
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy ciastka o dowolnym kształcie (serduszka, gwiazdki, kwiatuszki...). W połowie z nich wycinamy mniejszą foremką środki. Ciastka bez dziurki smarujemy roztrzepanym jajkiem, nakładamy ciastko z dziurką i również smarujemy jajkiem. Ciastka pieczemy w 200-210 stopniach C przez 12-15 minut, aż się zarumienią. Gorące ciastka przekładamy na kratkę, by ostygły. Serek mieszamy z posiekanym koperkiem i skórką z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Za pomocą szprycy/rękawa napełniamy ciasteczka serkiem. Na wierzchu układamy łososia zwiniętego w różyczki i przybieramy sałatą, ziołami oraz kawiorem, podajemy od razu po przygotowaniu.