Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie na świątecznym stole królują ryby w galarecie, polecam wersje z pstrągiem, bez ości, każdy z miłą chęcią spróbuje.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 58
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 58
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
Oczyszczonego pstrąga i odcięty łeb gotuje się z warzywami i dodatkami jak rosół- około 20 minut. Rybę potem wyjmuje się, obiera ze skóry, układa na półmisku i zdejmuje całe filety. półmisek dekoruje się ulubionymi dodatkami i majonezem smakowym.
Majonez powinien być wyrazisty aby doprawił rybę. Bulion rybny się przecedza, aromatyzuje przeciśniętym czosnkiem i siekanym koperkiem i jeszcze doprawia solą i w gorącym rozpuszcza się żelatynę. Schłodzoną rybę zalewa się schłodzonym wywarem. * majonez można wyłożyć przez woreczek foliowy z naciętym rogiem.
Smacznego:)