Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie na świątecznym stole królują ryby w galarecie, polecam wersje z pstrągiem, bez ości, każdy z miłą chęcią spróbuje.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3046
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3046
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Składniki
Oczyszczonego pstrąga i odcięty łeb gotuje się z warzywami i dodatkami jak rosół- około 20 minut. Rybę potem wyjmuje się, obiera ze skóry, układa na półmisku i zdejmuje całe filety. półmisek dekoruje się ulubionymi dodatkami i majonezem smakowym.
Majonez powinien być wyrazisty aby doprawił rybę. Bulion rybny się przecedza, aromatyzuje przeciśniętym czosnkiem i siekanym koperkiem i jeszcze doprawia solą i w gorącym rozpuszcza się żelatynę. Schłodzoną rybę zalewa się schłodzonym wywarem. * majonez można wyłożyć przez woreczek foliowy z naciętym rogiem.
Smacznego:)