Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14416
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5962
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14416
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5962
Składniki
Gotuje się wywar na warzywach bulionowych z liściem i zielem, lubczykiem i czosnkiem z okrawkami ryby po filetowaniu.- około 15 minut. Wywar musi być wyraźnie słony. Potem można włożyć oczyszczonego pstrąga i gotuje się go na minimalnym ogniu 20 minut. Po gotowaniu trzeba jeszcze raz wywar dosolić- ryba wchłonie smak i zostawić do ostygnięcia. Plastry ogórka lekko się soli- będą elastyczne. W odcedzonym, gorącym wywarze rozpuszcza się żelatynę i się go schładza. Na półmisek wykłada się rybę, dekoruje się groszkiem, układa się plastry ogórka i całość polewa się tężejąca galaretą tak aby wytworzyła się glazura. Ryba w półmisku też musi być schłodzona. Najlepiej wywar i rybę trzymać w lodówce, Można wylać kilka warstw glazury. Użyłam do dekoracji i smaku majonezu zmieszanego ze startym czosnkiem, chili i kurkumą dla koloru.
Smacznego :)