Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Gotuje się wywar na warzywach bulionowych z liściem i zielem, lubczykiem i czosnkiem z okrawkami ryby po filetowaniu.- około 15 minut. Wywar musi być wyraźnie słony. Potem można włożyć oczyszczonego pstrąga i gotuje się go na minimalnym ogniu 20 minut. Po gotowaniu trzeba jeszcze raz wywar dosolić- ryba wchłonie smak i zostawić do ostygnięcia. Plastry ogórka lekko się soli- będą elastyczne. W odcedzonym, gorącym wywarze rozpuszcza się żelatynę i się go schładza. Na półmisek wykłada się rybę, dekoruje się groszkiem, układa się plastry ogórka i całość polewa się tężejąca galaretą tak aby wytworzyła się glazura. Ryba w półmisku też musi być schłodzona. Najlepiej wywar i rybę trzymać w lodówce, Można wylać kilka warstw glazury. Użyłam do dekoracji i smaku majonezu zmieszanego ze startym czosnkiem, chili i kurkumą dla koloru.
Smacznego :)