Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 343
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 696
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 343
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 696
Składniki
Łodygi rabarbaru dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Jajka rozbełtać w miseczce z dodatkiem oleju rzepakowego. Dodać kefir i cukier. Rozmieszać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszać do połączenia składników. Zostawić pod ścieteczką na 10 min. Dodać pokrojony rabarbar. Wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć zgrabne placki. Nakładać porcje ciasta. Jak placek straci surowość przewracać na drugą stronę. Usmażone placki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać osypane obficie cukrem pudrem. Smacznego.
Łodygi rabarbaru pokroić w bardzo drobną kostkę.