Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1517
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4716
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7257
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1517
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4716
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7257
Składniki
Łodygi rabarbaru dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Jajka rozbełtać w miseczce z dodatkiem oleju rzepakowego. Dodać kefir i cukier. Rozmieszać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszać do połączenia składników. Zostawić pod ścieteczką na 10 min. Dodać pokrojony rabarbar. Wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć zgrabne placki. Nakładać porcje ciasta. Jak placek straci surowość przewracać na drugą stronę. Usmażone placki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać osypane obficie cukrem pudrem. Smacznego.
Łodygi rabarbaru pokroić w bardzo drobną kostkę.