Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-09-2024
Pulpeciki z pieczonego bakłażana z parmezanem. Bardzo łatwe w przygotowaniu a jakie pyszne.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 745
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 31
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 282
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 118
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 745
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 31
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 282
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 118
Składniki
Bakłażany upiec do miękkości w piekarniku nagrzanym na 200 st.C około godziny. Po upieczeniu, wystydzić i obrać ze skórki. Przełożyć na sito i widelcem odcisnąć wodę, która pojawi sie podczas pieczenia. Przełożyć do miski, proszek do pieczenia, bułkę tartą i parmezan oraz natkę, doprawić solą i pieprzem.
Z powstałej masy uformować małe kulki i obtoczyć w bułce.
Usmażyć na oleju. Usmażone wyjąć na recznik papierowy. Skropić sokiem z cytryny.