Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-09-2024
Pulpeciki z pieczonego bakłażana z parmezanem. Bardzo łatwe w przygotowaniu a jakie pyszne.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 394
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16584
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 369
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 394
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16584
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 369
Składniki
Bakłażany upiec do miękkości w piekarniku nagrzanym na 200 st.C około godziny. Po upieczeniu, wystydzić i obrać ze skórki. Przełożyć na sito i widelcem odcisnąć wodę, która pojawi sie podczas pieczenia. Przełożyć do miski, proszek do pieczenia, bułkę tartą i parmezan oraz natkę, doprawić solą i pieprzem.
Z powstałej masy uformować małe kulki i obtoczyć w bułce.
Usmażyć na oleju. Usmażone wyjąć na recznik papierowy. Skropić sokiem z cytryny.