Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-09-2024
Pulpeciki z pieczonego bakłażana z parmezanem. Bardzo łatwe w przygotowaniu a jakie pyszne.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45709
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23168
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45709
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23168
Składniki
Bakłażany upiec do miękkości w piekarniku nagrzanym na 200 st.C około godziny. Po upieczeniu, wystydzić i obrać ze skórki. Przełożyć na sito i widelcem odcisnąć wodę, która pojawi sie podczas pieczenia. Przełożyć do miski, proszek do pieczenia, bułkę tartą i parmezan oraz natkę, doprawić solą i pieprzem.
Z powstałej masy uformować małe kulki i obtoczyć w bułce.
Usmażyć na oleju. Usmażone wyjąć na recznik papierowy. Skropić sokiem z cytryny.