Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-09-2024
Pulpeciki z pieczonego bakłażana z parmezanem. Bardzo łatwe w przygotowaniu a jakie pyszne.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15362
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4591
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 260
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2695
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4809
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15362
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4591
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 260
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2695
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4809
Składniki
Bakłażany upiec do miękkości w piekarniku nagrzanym na 200 st.C około godziny. Po upieczeniu, wystydzić i obrać ze skórki. Przełożyć na sito i widelcem odcisnąć wodę, która pojawi sie podczas pieczenia. Przełożyć do miski, proszek do pieczenia, bułkę tartą i parmezan oraz natkę, doprawić solą i pieprzem.
Z powstałej masy uformować małe kulki i obtoczyć w bułce.
Usmażyć na oleju. Usmażone wyjąć na recznik papierowy. Skropić sokiem z cytryny.