Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-09-2024
Pulpeciki z pieczonego bakłażana z parmezanem. Bardzo łatwe w przygotowaniu a jakie pyszne.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6213
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6213
Składniki
Bakłażany upiec do miękkości w piekarniku nagrzanym na 200 st.C około godziny. Po upieczeniu, wystydzić i obrać ze skórki. Przełożyć na sito i widelcem odcisnąć wodę, która pojawi sie podczas pieczenia. Przełożyć do miski, proszek do pieczenia, bułkę tartą i parmezan oraz natkę, doprawić solą i pieprzem.
Z powstałej masy uformować małe kulki i obtoczyć w bułce.
Usmażyć na oleju. Usmażone wyjąć na recznik papierowy. Skropić sokiem z cytryny.