Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste pierniczki
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10426
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4333
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423733
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10426
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336770
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4333
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423733
Składniki
Miód rozpuścić z dodatkiem cukru oraz masła, całość zagotować. Po zagotowaniu odstawić do wystudzenia.
Suche składniki razem wymieszać (mąkę, kakao, przyprawę do piernika oraz substancje spulchniające.
Do przestudzonego miodu dodać żółtka i piwo dokładnie wymieszać. Na samy końcu dodajemy składniki suche.
Na początku wyrabiamy w misce a następnie przekładamy na stolnicę i wyrabiamy.
Gotowe ciasto odstawiamy na około pół godziny aby odpoczęło.
Po upływie tego czasu wałkujemy ciasto na grubość ok 5 mm.
Pieczemy w piekarniku nagrzany do 180 stopni przez 10-12 minut.