Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste pierniczki
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 47
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 257
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 46
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 24
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1161
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 47
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 257
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 46
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 24
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1161
Składniki
Miód rozpuścić z dodatkiem cukru oraz masła, całość zagotować. Po zagotowaniu odstawić do wystudzenia.
Suche składniki razem wymieszać (mąkę, kakao, przyprawę do piernika oraz substancje spulchniające.
Do przestudzonego miodu dodać żółtka i piwo dokładnie wymieszać. Na samy końcu dodajemy składniki suche.
Na początku wyrabiamy w misce a następnie przekładamy na stolnicę i wyrabiamy.
Gotowe ciasto odstawiamy na około pół godziny aby odpoczęło.
Po upływie tego czasu wałkujemy ciasto na grubość ok 5 mm.
Pieczemy w piekarniku nagrzany do 180 stopni przez 10-12 minut.