Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste pierniczki
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 961
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104832
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 961
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104832
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Miód rozpuścić z dodatkiem cukru oraz masła, całość zagotować. Po zagotowaniu odstawić do wystudzenia.
Suche składniki razem wymieszać (mąkę, kakao, przyprawę do piernika oraz substancje spulchniające.
Do przestudzonego miodu dodać żółtka i piwo dokładnie wymieszać. Na samy końcu dodajemy składniki suche.
Na początku wyrabiamy w misce a następnie przekładamy na stolnicę i wyrabiamy.
Gotowe ciasto odstawiamy na około pół godziny aby odpoczęło.
Po upływie tego czasu wałkujemy ciasto na grubość ok 5 mm.
Pieczemy w piekarniku nagrzany do 180 stopni przez 10-12 minut.