Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste pierniczki
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1114
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1115
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13119
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1114
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1115
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13119
Składniki
Miód rozpuścić z dodatkiem cukru oraz masła, całość zagotować. Po zagotowaniu odstawić do wystudzenia.
Suche składniki razem wymieszać (mąkę, kakao, przyprawę do piernika oraz substancje spulchniające.
Do przestudzonego miodu dodać żółtka i piwo dokładnie wymieszać. Na samy końcu dodajemy składniki suche.
Na początku wyrabiamy w misce a następnie przekładamy na stolnicę i wyrabiamy.
Gotowe ciasto odstawiamy na około pół godziny aby odpoczęło.
Po upływie tego czasu wałkujemy ciasto na grubość ok 5 mm.
Pieczemy w piekarniku nagrzany do 180 stopni przez 10-12 minut.