Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste pierniczki
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10204
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2842
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1950
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 746
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10204
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2842
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1950
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 746
Składniki
Miód rozpuścić z dodatkiem cukru oraz masła, całość zagotować. Po zagotowaniu odstawić do wystudzenia.
Suche składniki razem wymieszać (mąkę, kakao, przyprawę do piernika oraz substancje spulchniające.
Do przestudzonego miodu dodać żółtka i piwo dokładnie wymieszać. Na samy końcu dodajemy składniki suche.
Na początku wyrabiamy w misce a następnie przekładamy na stolnicę i wyrabiamy.
Gotowe ciasto odstawiamy na około pół godziny aby odpoczęło.
Po upływie tego czasu wałkujemy ciasto na grubość ok 5 mm.
Pieczemy w piekarniku nagrzany do 180 stopni przez 10-12 minut.