Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i mięciutkie racuchy z tartej dyni, bez drożdży z dodatkiem mleka migdałowego i śmietany,
Suche składniki umieścić w dużej misce, zrobić wgłębienie i następnie dodać składniki mokre.
Drucianą trzepaczką rozmieszać najpierw mokre składniki, następnie zagarniając składniki suche wymieszać wszystko razem, aż powstanie w miarę gładkie ciasto (może być kilka grudek, ale to nie przeszkadza). Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste, można dodać kilka łyżek mleka. Gotowe ciasto odstawić na około 10 minut, aby 'odpoczęło'.
Patelnię teflonową rozgrzać na średnim ogniu, natrzeć odrobiną masła i zmniejszyć ogień.
Nakładać porcje ciasta i nadać delikatnie łyżką okrągły kształt.
Racuszki z dyni smażyć na wolnym ogniu - gdy spód stanie się złoty, a na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracać racuszki na drugą stronę i dosmażyć na złoto.
Usmażone dyniowe racuchy podawać z miodem, syropem klonowym, owocami, lodami, cukrem pudrem lub schłodzonym jogurtem owocowym.
Miłego gotowania!
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 73
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 206
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 167
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 579
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 73
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 206
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 167
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 579
Składniki
Suche składniki umieścić w dużej misce, zrobić wgłębienie i następnie dodać składniki mokre. Drucianą trzepaczką rozmieszać najpierw mokre składniki, następnie zagarniając składniki suche wymieszać wszystko razem, aż powstanie w miarę gładkie ciasto (może być kilka grudek, ale to nie przeszkadza). Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste, można dodać kilka łyżek mleka. Gotowe ciasto odstawić na około 10 minut, aby 'odpoczęło'.
Patelnię teflonową rozgrzać na średnim ogniu, natrzeć odrobiną masła i zmniejszyć ogień. Nakładać porcje ciasta i nadać delikatnie łyżką okrągły kształt. Racuszki z dyni smażyć na wolnym ogniu - gdy spód stanie się złoty, a na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracać racuszki na drugą stronę i dosmażyć na złoto. Usmażone dyniowe racuchy podawać z miodem, syropem klonowym, owocami, lodami, cukrem pudrem lub schłodzonym jogurtem owocowym. Miłego gotowania!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przekąski
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Przekąski
Smażone kwiaty z cukinii
Przekąski
Utopence - czeska przekąska do piwa
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przepyszne i slodziutkie placuszki bez cukru
Odsłon: 15
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Ostatnio naszła mnie ochota na coś słodkiego z owocami. Pod ręką miałem ciast...
Odsłon: 128