Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-11-2018
Jest to prawdziwa uczta dla smakoszy ziemniaczanego puree, świetny dodatek do obiadu lub jako przekąska serwowana z ulubionym sosem. Więcej na blogu : www.smacznebodomowe.pl
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1189
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1189
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Składniki
• Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki soli • Po ugotowaniu ziemniaki przeciskamy przez praskę • Następnie dodajemy: łyżkę masła, 3 łyżki mleka, 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków i całość dokładnie mieszamy • Gorąca masę rozsmarowujemy na dwóch waflach tortowych i na brzegu układamy parówki
• Czekamy kilka minuty aż wafle zmiękną i w kolejnym kroku zawijamy całość w rulonik • Zawinięte rolady odstawiamy na 20 minut, następnie kroimy na kawałki po około 2 cm i podpiekamy na patelni do uzyskania złotego koloru