Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-11-2018
Jest to prawdziwa uczta dla smakoszy ziemniaczanego puree, świetny dodatek do obiadu lub jako przekąska serwowana z ulubionym sosem. Więcej na blogu : www.smacznebodomowe.pl
• Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki soli
• Po ugotowaniu ziemniaki przeciskamy przez praskę
• Następnie dodajemy: łyżkę masła, 3 łyżki mleka, 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków i całość dokładnie mieszamy
• Gorąca masę rozsmarowujemy na dwóch waflach tortowych i na brzegu układamy parówki
• Czekamy kilka minuty aż wafle zmiękną i w kolejnym kroku zawijamy całość w rulonik
• Zawinięte rolady odstawiamy na 20 minut, następnie kroimy na kawałki po około 2 cm i podpiekamy na patelni do uzyskania złotego koloru
Bardzo proste, szybkie do zrobienia i smaczne wafle z galaretką. Smak wafli b...
Odsłon: 27423
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 14289
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 260
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 14289
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 260
Składniki
• Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki soli • Po ugotowaniu ziemniaki przeciskamy przez praskę • Następnie dodajemy: łyżkę masła, 3 łyżki mleka, 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków i całość dokładnie mieszamy • Gorąca masę rozsmarowujemy na dwóch waflach tortowych i na brzegu układamy parówki
• Czekamy kilka minuty aż wafle zmiękną i w kolejnym kroku zawijamy całość w rulonik • Zawinięte rolady odstawiamy na 20 minut, następnie kroimy na kawałki po około 2 cm i podpiekamy na patelni do uzyskania złotego koloru
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kalafior do obiadu w sosie śmietanowym
Przekąski
Śledzie w ziołach prowansalskich
Przekąski
Faszerowane karczochy z grilla
Przekąski
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Kalafior do obiadu w sosie śmietanowym
Latem kalafiora można jeść niemal bez przerwy. Cudownie smakuje solo, ugotowa...
Odsłon: 178
Śledzie w ziołach prowansalskich
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 189