Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-11-2018
Jest to prawdziwa uczta dla smakoszy ziemniaczanego puree, świetny dodatek do obiadu lub jako przekąska serwowana z ulubionym sosem. Więcej na blogu : www.smacznebodomowe.pl
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2150
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421400
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2062
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2150
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421400
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2062
Składniki
• Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki soli • Po ugotowaniu ziemniaki przeciskamy przez praskę • Następnie dodajemy: łyżkę masła, 3 łyżki mleka, 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków i całość dokładnie mieszamy • Gorąca masę rozsmarowujemy na dwóch waflach tortowych i na brzegu układamy parówki
• Czekamy kilka minuty aż wafle zmiękną i w kolejnym kroku zawijamy całość w rulonik • Zawinięte rolady odstawiamy na 20 minut, następnie kroimy na kawałki po około 2 cm i podpiekamy na patelni do uzyskania złotego koloru