Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska na cieście francuskim
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 171
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 171
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty 5x5 cm. Nie wałkujemy ciasta francuskiego!
Kwadraciki rozkładamy na papierze do pieczenia, a papier na kratce.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Farsz kładziemy na środek kwadratów, zostawiając wolne miejsce po bokach. Jeżeli chodzi o farsz z cebuli to przepis będzie w poniedziałek (chyba, że bardzo chcecie to napiszcie w komentarzach - postaram się zrobić to szybciej). W farszu II należy sparzyć pomidory i obrać ze skórki. Wykroić gniazda nasienne (można zjeść:)) pozostałą część pomidora kroimy w kosteczkę. Cebulę i parmezan kroimy w kosteczkę, bazylię rwiemy, wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. III farsz to po prostu pokrojenie składników i wyłożenie na kwadraciki.
Wstawiamy na 15 min do piekarnika ale to zależy do zakupionego ciasta więc sprawdźcie jaki czas macie na opakowaniu.