Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-04-2021
Pyszny domowy chleb z chrupiącą skórką . Ciasto przyrządzone jest z dodatkiem piwa.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Wszystkie składaniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto, ciasto lekko rozciągamy rękami i składamy trzy razy w kopertę,przykrywamy i zostawiamy do wyrośniecia na ok.1 godzinę. Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy i pieczemy pod przykryciem w temperaturze 200 stopni przez 50min. 10min przed końcem ściągamy pokrywkę by uzyskać pyszną chrupiącą skórkę