Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny drobiowy pasztet.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5375
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5262
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1764
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5375
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5262
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1764
Składniki
Do zimnej wody wrzuciłam 3 udka kurczaka. Tuż przed zagotowaniem zszumowałam i dodałam 2 marchewki, pietruszkę, pół selera, natkę pietruszki, 2 opalone cebule, 2 ząbki czosnku, ziele angielskie i liść laurowy i sól. Gotowałam na niewielkim ogniu. Po tym czasie odlałam 300 ml wywaru, w którym 10 minut gotowałam 200 g drobiowej wątróbki.
Po 2 godzinach gotowania kurczaka wyjęłam mięso z wywaru i oddzieliłam mięso od kości. Na najdrobniejszych oczkach zmieliłam dwa razy mięso kurczaka, wątróbkę, dużą cebulę, 3 ząbki czosnku i 1 marchewkę z wywaru. Do zmielonej masy dodałam 2 łyżki owsianych otrąb, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku - wymieszałam. Z 1 jajka oddzieliłam żółtko od białka. Żółtko dodałam do masy, białko ubiłam na sztywną pianę, po czym również dodałam do masy mięsnej. Delikatnie wymieszałam i przełożyłam do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki. Piekłam 25 minut w 180 stopniach.