Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to proste danie robi furorę
pierś z plastrami chorzio i mocarella warzywa ryz
Odsłon: 36
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 1089
Przepis dnia
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 89
pierś z plastrami chorzio i mocarella warzywa ryz
Odsłon: 36
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 1089
Przepis dnia
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 89
Składniki
Do miski włożyć pierś z kurczaka, oregano, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Odłożyć na bok żeby mięso się kilka minut marynowało. Rozgrzać grill i wrzucić kawałki kurczaka. Po ok. 1,5 min przekręcić na drugą stronę, smażyć tyle samo, po czym zdjąć z grilla i ostudzić. Gdy ostygnie, pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Rozgrzać odrobinę oliwy i położyć jedną tortillę. Smażyć nie ruszając, aż stanie się krucha. Posypać serem uważając żeby nie sypnąć na patelnię. Rozłożyć kurczaka na rozpuszczającym się serze. Położyć plasterki pomidora. Posypać resztą sera. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć drugim plackiem tortilli. Przykryć patelnię przykrywką i zostawić na minutę upewniając się, że nic się nie przypali. Po minucie ostrożnie przełożyć quesadille na drugą stronę. Dolać odrobinę oleju po ściankach patelni. Przykryć i zostawić na 1-2 minuty. Zdjąć z ognia i pokroić na 8 trójkątów. Podawać same lub z sosem.