Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to proste danie robi furorę
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65064
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 270
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5772
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 431
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65064
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 270
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5772
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 431
Składniki
Do miski włożyć pierś z kurczaka, oregano, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Odłożyć na bok żeby mięso się kilka minut marynowało. Rozgrzać grill i wrzucić kawałki kurczaka. Po ok. 1,5 min przekręcić na drugą stronę, smażyć tyle samo, po czym zdjąć z grilla i ostudzić. Gdy ostygnie, pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Rozgrzać odrobinę oliwy i położyć jedną tortillę. Smażyć nie ruszając, aż stanie się krucha. Posypać serem uważając żeby nie sypnąć na patelnię. Rozłożyć kurczaka na rozpuszczającym się serze. Położyć plasterki pomidora. Posypać resztą sera. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć drugim plackiem tortilli. Przykryć patelnię przykrywką i zostawić na minutę upewniając się, że nic się nie przypali. Po minucie ostrożnie przełożyć quesadille na drugą stronę. Dolać odrobinę oleju po ściankach patelni. Przykryć i zostawić na 1-2 minuty. Zdjąć z ognia i pokroić na 8 trójkątów. Podawać same lub z sosem.