Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to proste danie robi furorę
Danie w stylu meksykańskim - pieczony batat, z sałatką z czerwonej fasoli, ku...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Proste danie: świeże grzyby prosto z lasu przyrządzone w gęstym sosie śmietan...
Odsłon: 974
Danie w stylu meksykańskim - pieczony batat, z sałatką z czerwonej fasoli, ku...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Proste danie: świeże grzyby prosto z lasu przyrządzone w gęstym sosie śmietan...
Odsłon: 974
Składniki
Do miski włożyć pierś z kurczaka, oregano, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Odłożyć na bok żeby mięso się kilka minut marynowało. Rozgrzać grill i wrzucić kawałki kurczaka. Po ok. 1,5 min przekręcić na drugą stronę, smażyć tyle samo, po czym zdjąć z grilla i ostudzić. Gdy ostygnie, pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Rozgrzać odrobinę oliwy i położyć jedną tortillę. Smażyć nie ruszając, aż stanie się krucha. Posypać serem uważając żeby nie sypnąć na patelnię. Rozłożyć kurczaka na rozpuszczającym się serze. Położyć plasterki pomidora. Posypać resztą sera. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć drugim plackiem tortilli. Przykryć patelnię przykrywką i zostawić na minutę upewniając się, że nic się nie przypali. Po minucie ostrożnie przełożyć quesadille na drugą stronę. Dolać odrobinę oleju po ściankach patelni. Przykryć i zostawić na 1-2 minuty. Zdjąć z ognia i pokroić na 8 trójkątów. Podawać same lub z sosem.