Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska. Idealna i oryginalna potrawa dla gości.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17057
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2463
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4634
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1818
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17057
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2463
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4634
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1818
Składniki
Pomarańcze wyparzyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Sok wymieszać z wódką, włożyć śliwki i moczyć je minimum 60 minut do 4 godzin. Marchewki zetrzeć na drobnych i średnich oczkach tarki. Odlać płyn ze śliwek i zalać nim marchewkę. Moczyć ok. 15 minut, odcedzić. Jogurt wymieszać z posiekanym czosnkiem, przetartym z solą, kolendrą i skórką z pomarańczy. Dodać marchewkę i posiekane orzechy. W śliwkach zrobić podłużne nacięcia, lub poszerzyć otwory i wypełnić nadzieniem. Odstawić do lodówki na min. 30 minut.