Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dzieciństwa. Uwielbiam je :). Rozmawiając z mamą dochodzimy do wniosku, że kiedyś ludzie potrafili zrobić coś z niczego. Dziś jak nie mamy tony półproduktów - rozkładamy ręce. Nawet najbardziej restrykcyjna dieta nie powstrzyma mnie przed ich zjedzeniem. Po prostu KOCHAM :)
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5072
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13657
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5072
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13657
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5900
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7716
Składniki
Z odrobiny ciepłego mleka, drożdży i 1 łyżki cukru zrobić zaczyn i zostawić do wyrośnięcia. Po tym czasie wyrośnięte drożdże dodajemy do mąki. Następnie dodajemy resztę mleka, cukier, jajko i wyrabiamy dokładnie ciasto ( nie może być zbyt gęste). Odstawiamy na ok 1,5 h do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu smażymy na rozgrzanym oleju ( cały czas pilnując - lubią się przypalać), nakładając łyżką ( łyżkę maczamy w gorącej wodzie - ułatwi to nakładanie). Podajemy posypane cukrem pudrem lub z ulubioną konfiturą.