Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326323
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12055
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16751
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5449
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326323
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12055
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16751
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5449
Składniki
Drożdże rozkruszamy, posypujemy cukrem, dajemy lekko podgrzane mleko (letnie). Dodajemy mąkę, jajka i szczypte soli.
Ciasto wyrabiamy drewniana łyżka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki i posypujemy cukrem pudrem. Wersja z jabłkami: Oskrobać 2 jabłka, pokroic w cieniutkie półplasterki lub uszatkowac na tarce do ogórków... na końcu wmieszac delikatnie w wyrosniete ciasto. Smażyć .