Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1611
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2216
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 31
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 121
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1199
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1611
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2216
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 31
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 121
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1199
Składniki
Drożdże rozkruszamy, posypujemy cukrem, dajemy lekko podgrzane mleko (letnie). Dodajemy mąkę, jajka i szczypte soli.
Ciasto wyrabiamy drewniana łyżka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki i posypujemy cukrem pudrem. Wersja z jabłkami: Oskrobać 2 jabłka, pokroic w cieniutkie półplasterki lub uszatkowac na tarce do ogórków... na końcu wmieszac delikatnie w wyrosniete ciasto. Smażyć .