Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17457
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6674
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17457
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6674
 
         
         
                Składniki
Drożdże rozkruszamy, posypujemy cukrem, dajemy lekko podgrzane mleko (letnie). Dodajemy mąkę, jajka i szczypte soli.
Ciasto wyrabiamy drewniana łyżka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki i posypujemy cukrem pudrem. Wersja z jabłkami: Oskrobać 2 jabłka, pokroic w cieniutkie półplasterki lub uszatkowac na tarce do ogórków... na końcu wmieszac delikatnie w wyrosniete ciasto. Smażyć .