Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy drożdżowo - twarogowe

Racuchy drożdżowo - twarogowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 309 Ocena: 1413

Dodano:

Odsłon: 802

Wymyśliłam je sama są bardzo smaczne.Podawać z cukrem pudrem lub kto z czym woli.

Składniki

  • 3 szklanki mąki,
  • 4 jajka,
  • 8 łyżek cukru,
  • 4 g drożdży suszonych,
  • pół kilograma twarogu z wiaderka(Vitello z Biedronki).
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. wykonanie :Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę. Dodać resztę składników, zmiksować, postawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Smażyć na oleju na małym ogniu z obu stron na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń