Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie drożdżowe racuchy z jabłkami z cynamonem i rodzynkami robi się w mgnieniu oka i w mgnieniu oka znikają.
Jeśli szukasz idealnego śniadania na leniwą niedzielę, nic nie przebije stosu...
Odsłon: 813
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 104
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 143
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2193
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 104
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 143
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2193
Składniki
Mąkę pszenną przesiać do miseczki. Zrobić dołeczek i do dołeczka pokruszyć drożdże, zasypać cukrem. Zalać dwiema łyżkami mleka i pomieszać aż drożdże się rozpuszczą. Łyżką zagarniać mąkę do środka. Dodać pozostałe mleko i jajko. Wymieszać tak. żeby nie było grudek. Dodać jabłka obrane i starte na tarce o grubych oczkach, skórkę cytrynową, cynamon oraz rodzynki wcześniej namoczone w rumie ( dla dzieci namoczyć w ciepłej wodzie ). Pomieszać. Pozostawić ciasto pod ściereczką aż podwoi swoją objętość. Można zagrzać piekarnik do 50-60 stopni i wstawić tam miseczkę przykrytą ściereczką. Piekarnik pozostawić otwarty. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć zgrabne placki. Palnik skręcić na minimum. Nakładać ciasto na patelnię i przykryć przykrywką. Jak ciasto straci surowość to wtedy placek obrócić i smażyć aż nabierze ładnego koloru. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Przed podaniem posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12505
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6000