Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie racuchy mogą być zarówno słodką przekąską jak i daniem głównym. Polecam!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem, dodać kilka łyżek ciepłego mleka i kilka łyżek mąki. zrobić zaczyn i pozostawić na kilka minut, by ruszył. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe.
Po wyrośnięciu w miarę luźne ciasto nakładać łyżką.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. W tym czasie zmiksować truskawki z dodatkiem cukru i kefiru.
Usmażone racuchy podawać polane musem truskawkowym. Smacznego!