Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto spróbować - jest to przepis regionalny więc zapewne mało osób go zna.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5699
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1399
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 194
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5699
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1399
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 194
Składniki
Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę lub zmielić i wystudzić. Masło utrzeć z żółtkami, dodać ziemniaki, zrumienioną cebulę, śmietanę połączoną z drożdżami i mąkę. Masę przyprawić solą i pieprzem.
Z białek ubić pianę i tuż przed smażeniem delikatnie połączyć z masą ziemniaczaną. Na rozgrzany tłuszcz łyżką wykładać porcje ciasta – smażyć złote placuszki.
Podawać z pikantnymi sosami lub z surówkami.
Smacznego!