Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i puszyste racuchy z bananami na podwieczorek to idealna propozycja, wystarczy wymieszać składniki, dodać pokrojone banany i usmażyć racuszki na złoty kolor.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99052
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13717
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5911
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99052
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13717
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5911
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj jogurt, cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj. Stopniowo dodaj przesianą mąkę z sodą i dokładnie wymieszaj do połączenia składników, dodaj obrane i pokrojone w półplasterki banany. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwile, aby ciasto zaczęło pracować .
Na patelni rozgrzej olej, za pomocą łyżki nakładaj ciasto i smaż na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.