Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i puszyste racuchy z bananami na podwieczorek to idealna propozycja, wystarczy wymieszać składniki, dodać pokrojone banany i usmażyć racuszki na złoty kolor.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1863
Polecam, pychota.
Odsłon: 614
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1863
Polecam, pychota.
Odsłon: 614
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj jogurt, cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj. Stopniowo dodaj przesianą mąkę z sodą i dokładnie wymieszaj do połączenia składników, dodaj obrane i pokrojone w półplasterki banany. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwile, aby ciasto zaczęło pracować .
Na patelni rozgrzej olej, za pomocą łyżki nakładaj ciasto i smaż na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.