Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i puszyste racuchy z bananami na podwieczorek to idealna propozycja, wystarczy wymieszać składniki, dodać pokrojone banany i usmażyć racuszki na złoty kolor.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1588
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 701
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 688
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 284
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1588
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 701
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 688
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 284
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj jogurt, cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj. Stopniowo dodaj przesianą mąkę z sodą i dokładnie wymieszaj do połączenia składników, dodaj obrane i pokrojone w półplasterki banany. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwile, aby ciasto zaczęło pracować .
Na patelni rozgrzej olej, za pomocą łyżki nakładaj ciasto i smaż na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.