Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i puszyste racuchy z bananami na podwieczorek to idealna propozycja, wystarczy wymieszać składniki, dodać pokrojone banany i usmażyć racuszki na złoty kolor.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj jogurt, cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj. Stopniowo dodaj przesianą mąkę z sodą i dokładnie wymieszaj do połączenia składników, dodaj obrane i pokrojone w półplasterki banany. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwile, aby ciasto zaczęło pracować .
Na patelni rozgrzej olej, za pomocą łyżki nakładaj ciasto i smaż na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.