Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie lubi racuchów? Dzisiaj proponuję je z dynią. Skoro mamy sezon na to wartościowe warzywo, to trzeba z tego korzystać.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1351
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 284
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1351
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 284
Składniki
Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mąkę przesiać do miski. Dodać startą dynię, jajka, cynamon, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Smażyć na oleju z obu stron. Gotowe racuchy wykładać na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz. Podawać posypane cukrem pudrem. Ja podałam posmarowane dżemem dyniowo-jabłkowym. Przepis na ten dżem podałam wcześniej.