Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie lubi racuchów? Dzisiaj proponuję je z dynią. Skoro mamy sezon na to wartościowe warzywo, to trzeba z tego korzystać.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4570
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1204
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4570
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1204
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Składniki
Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mąkę przesiać do miski. Dodać startą dynię, jajka, cynamon, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Smażyć na oleju z obu stron. Gotowe racuchy wykładać na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz. Podawać posypane cukrem pudrem. Ja podałam posmarowane dżemem dyniowo-jabłkowym. Przepis na ten dżem podałam wcześniej.