Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie lubi racuchów? Dzisiaj proponuję je z dynią. Skoro mamy sezon na to wartościowe warzywo, to trzeba z tego korzystać.
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 13
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 9
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 13
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 9
Składniki
Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mąkę przesiać do miski. Dodać startą dynię, jajka, cynamon, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Smażyć na oleju z obu stron. Gotowe racuchy wykładać na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz. Podawać posypane cukrem pudrem. Ja podałam posmarowane dżemem dyniowo-jabłkowym. Przepis na ten dżem podałam wcześniej.