Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy z dynią

Racuchy z dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 349 Ocena: 4225

Dodano:

Odsłon: 481

Któż nie lubi racuchów? Dzisiaj proponuję je z dynią. Skoro mamy sezon na to wartościowe warzywo, to trzeba z tego korzystać.

Składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. startej na tarce dyni
  • 1 szkl. mleka 2%
  • 2 jajka wiejskie
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • olej kujawski do smażenia
  • cukier puder lub dżem
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mąkę przesiać do miski. Dodać startą dynię, jajka, cynamon, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Smażyć na oleju z obu stron. Gotowe racuchy wykładać na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz. Podawać posypane cukrem pudrem. Ja podałam posmarowane dżemem dyniowo-jabłkowym. Przepis na ten dżem podałam wcześniej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń