Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie lubi racuchów? Dzisiaj proponuję je z dynią. Skoro mamy sezon na to wartościowe warzywo, to trzeba z tego korzystać.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 10
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 460
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 865
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 10
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 460
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 865
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Składniki
Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mąkę przesiać do miski. Dodać startą dynię, jajka, cynamon, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Smażyć na oleju z obu stron. Gotowe racuchy wykładać na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz. Podawać posypane cukrem pudrem. Ja podałam posmarowane dżemem dyniowo-jabłkowym. Przepis na ten dżem podałam wcześniej.