Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 152

Dodano:

Odsłon: 6159

Mięciutkie i przepyszne racuchy z jabłkami. Pyszny deser nie tylko dla dzieci.

Składniki

  • 2,5 szklanki mąki
  • pół litra mleka
  • 2 jaja
  • opakowanie cukru waniliowego
  • łyżka cukru
  • pół łyżeczki sody
  • 2-3 jabłka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno.

  2. Mleko, żółtka, mąkę, cukier, cukier waniliowy, sodę i sól miksujemy na puszystą masę.

  3. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i delikatnie mieszamy.

  4. Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy. Smażymy na oleju na złoty kolor. Racuchy można posypac dodatkowo delikatnie cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń