Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne racuszki z nietypowym dodatkiem-serkiem wiejskim. Są pyszne, pulchne, idealne na słodką przekąskę.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666280
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 98
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 547
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 979
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666280
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 98
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 547
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 979
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier oraz jajka-wszystko ucieramy do połączenia i rozpuszczenia drożdży. Następnie dodajemy serek wiejski, starte na tarce o dużych oczkach i odciśnięte z soku jabłka-mieszamy. Następnie dodajemy mąkę-mieszamy i na koniec dodajemy cukier waniliowy oraz szklankę ciepłego mleka-wszystko mieszamy. Tak przygotowane ciasto odkładamy na około 10 minut.
Na patelnię dajemy nie dużo oleju, podgrzewamy go i nakładamy łyżką placuszki. Smażymy na małym ogniu z każdej strony. Ważne by smażyć na małym ogniu, ponieważ one rosną i gdy ogień będzie za duży mogą z zewnątrz być usmażone a w środku surowe. Usmażone racuchy dajemy na ręcznik papierowy, osuszamy i posypujemy cukrem pudrem. I gotowe. Są pyszne, pulchne, łatwe a serek wiejski nadaje im fajny smak. Polecam i życzę smacznego