Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy racuchy ziemniaczane zagoszczą w twojej kuchni na dłużej? Jesteśmy pewni, że tak! Podawaj je na słodko albo na słono, tak jak lubisz najbardziej.
tarka, miska, nóż
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1874
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14630
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19689
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1874
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14630
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19689
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, a następnie odcedź. Odstaw, aby ostygły. Następnie przeciśnij je przez praskę lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Drożdże rozpuść w ciepłym mleku, dodając łyżkę mąki. Odstaw na kilka minut, aby zaczęły pracować.
Do przetartych ziemniaków dodaj rozczyn, mąkę pszenną, jajka oraz śmietanę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszaj, aż masa będzie gładka i jednolita.
Na patelni rozgrzej masło. Łyżką nakładaj porcje masy i smaż około 3-4 minuty z każdej strony. Podawaj na ciepło.