Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne śniadanie na słodko. Placuszki są delikatne i puszyste. Można podać również z syropem klonowym, miodem lub dżemem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 832
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 832
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem, zalać letnim mlekiem, odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Do drożdży dodać sól, mąkę i jajko, wymieszać. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę, obrane jabłka. Wymieszać. Ciasto nakładać łyżką na ciepły olej. Smażyć na złoto, przed podaniem posypać cukrem pudrem.