Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zdrowe i słodkie przekąski, które dostarczają mi solidnej dawki energii. Często sięgam po nie przed treningiem lub kiedy czuję, że brakuje mi mocy. Dzisiaj przygotowałam energetyczne kuleczki ze świeżych daktyli z dodatkiem białka serwatkowego. Domowe raw przekąski są o wiele lepsze niż te, dostępne w sklepach, a do tego są proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Ta wersja raw przekąski jest jedną z lepszych jaką jadłam. Kuleczki nie zawierają cukru, glutenu i są po prostu pyszne! Gorąco je Wam polecam :)
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 17
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 467
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 932
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 228
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 17
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 467
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 932
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 228
Składniki
Do rozdrabniacza wsypujemy płatki owsiane, siemię lniane, wiórki kokosowe oraz orzechy nerkowca i dokładnie wszystko mielimy. Świeże daktyle pozbawiamy pestek i mielimy w rozdrabniaczu do momentu powstania jednolitej i kleistej masy. Następnie dodajemy do niej zmielone suche składniki oraz czekoladowe białko serwatkowe i ponownie miksujemy. Z powstałej masy formujemy kuleczki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe kuleczki przechowujemy w lodówce.
Zamiast świeżych daktyli, możemy użyć suszonych, ale wcześniej warto je namoczyć. Jeśli konsystencja masy będzie zbyt rzadka - dodajcie do niej więcej suchych składników. Życzę smacznego! :)