Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
obłędne połączenie waniliowego ryżu na winie z musem dyniowym
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416017
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2749
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416017
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2749
Składniki
Ryż opłukuję pod zimną wodą. Zalewam winem i wodą. Zagotowuję na dużym ogniu i solę. Zmniejszam moc palnika i gotuję do pochłonięcia płynu /jeśli po tym czasie ryż nie będzie miękki, dolać trochę wody/. Puree z dyni podgrzewam na patelni. Zdejmuję z palnika i dodaję 1 łyżkę ekstraktu. Mieszam z 50 g serka waniliowego. Pozostawiam na słabym ogniu. Do ryżu dodaję 1 łyżkę ekstraktu waniliowego, stewię i mieszam dokładnie. Zdejmuję z palnika. Dodaję 100 g serka waniliowego, mieszam i podgrzewam chwilę. Ryż przekładam do szklanki. Na to nakładam puree dyniowe. Posypuję pestkami dyni, orzechami włoskimi i polewam miodem.