Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanko na wytrawne czemu nie Pyszne i chrupiące rogaliki z serem i szynką jak najbardziej się tu sprawdzą
Blaszka do pieczenia, miseczka, radełko, pędzelek do smarowania.
Bajgle z 2 składników to banalny przepis, dzięki któremu szybko wykonasz świe...
Odsłon: 1859
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 335
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6025
Panierowane w jajku i mące filety miruny podane z pieczonymi ziemniakami i ma...
Odsłon: 61
Bajgle z 2 składników to banalny przepis, dzięki któremu szybko wykonasz świe...
Odsłon: 1859
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 335
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6025
Panierowane w jajku i mące filety miruny podane z pieczonymi ziemniakami i ma...
Odsłon: 61
Składniki
W miseczce mieszam koncentrat pomidorowy z wodą i przyprawami. Rozwijam jedno ciasto francuskie i smaruje po całości sosem pomidorowym. Następnie nakładam plastry żółtego sera.
Na ser układam plastry szynki. I nakładam drugi płat ciasta.
Wykroić trójkąty i zawinąć rogaliki. Rogale przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku termoobieg temperatura 200 stopni do momentu aż zaczną się ładnie rumienić. U mnie zajęło to ok 20 minut m Takie rogaliki nie tylko sprawdzą się na śniadanko ale i jako przekąska.