Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanko na wytrawne czemu nie Pyszne i chrupiące rogaliki z serem i szynką jak najbardziej się tu sprawdzą
Blaszka do pieczenia, miseczka, radełko, pędzelek do smarowania.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
W miseczce mieszam koncentrat pomidorowy z wodą i przyprawami. Rozwijam jedno ciasto francuskie i smaruje po całości sosem pomidorowym. Następnie nakładam plastry żółtego sera.
Na ser układam plastry szynki. I nakładam drugi płat ciasta.
Wykroić trójkąty i zawinąć rogaliki. Rogale przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku termoobieg temperatura 200 stopni do momentu aż zaczną się ładnie rumienić. U mnie zajęło to ok 20 minut m Takie rogaliki nie tylko sprawdzą się na śniadanko ale i jako przekąska.