Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanko na wytrawne czemu nie Pyszne i chrupiące rogaliki z serem i szynką jak najbardziej się tu sprawdzą
Blaszka do pieczenia, miseczka, radełko, pędzelek do smarowania.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4173
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1178
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4173
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1178
Składniki
W miseczce mieszam koncentrat pomidorowy z wodą i przyprawami. Rozwijam jedno ciasto francuskie i smaruje po całości sosem pomidorowym. Następnie nakładam plastry żółtego sera.
Na ser układam plastry szynki. I nakładam drugi płat ciasta.
Wykroić trójkąty i zawinąć rogaliki. Rogale przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku termoobieg temperatura 200 stopni do momentu aż zaczną się ładnie rumienić. U mnie zajęło to ok 20 minut m Takie rogaliki nie tylko sprawdzą się na śniadanko ale i jako przekąska.