Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
            Śniadanko na wytrawne czemu nie Pyszne i chrupiące rogaliki z serem i szynką jak najbardziej się tu sprawdzą
 
        Blaszka do pieczenia, miseczka, radełko, pędzelek do smarowania.
 
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6336
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1961
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6336
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1961
 
         
         
                Składniki
W miseczce mieszam koncentrat pomidorowy z wodą i przyprawami. Rozwijam jedno ciasto francuskie i smaruje po całości sosem pomidorowym. Następnie nakładam plastry żółtego sera.
Na ser układam plastry szynki. I nakładam drugi płat ciasta.
Wykroić trójkąty i zawinąć rogaliki. Rogale przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku termoobieg temperatura 200 stopni do momentu aż zaczną się ładnie rumienić. U mnie zajęło to ok 20 minut m Takie rogaliki nie tylko sprawdzą się na śniadanko ale i jako przekąska.