Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanko na wytrawne czemu nie Pyszne i chrupiące rogaliki z serem i szynką jak najbardziej się tu sprawdzą
Blaszka do pieczenia, miseczka, radełko, pędzelek do smarowania.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414270
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2272
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414270
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2272
Składniki
W miseczce mieszam koncentrat pomidorowy z wodą i przyprawami. Rozwijam jedno ciasto francuskie i smaruje po całości sosem pomidorowym. Następnie nakładam plastry żółtego sera.
Na ser układam plastry szynki. I nakładam drugi płat ciasta.
Wykroić trójkąty i zawinąć rogaliki. Rogale przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku termoobieg temperatura 200 stopni do momentu aż zaczną się ładnie rumienić. U mnie zajęło to ok 20 minut m Takie rogaliki nie tylko sprawdzą się na śniadanko ale i jako przekąska.