Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanko na wytrawne czemu nie Pyszne i chrupiące rogaliki z serem i szynką jak najbardziej się tu sprawdzą
Blaszka do pieczenia, miseczka, radełko, pędzelek do smarowania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Składniki
W miseczce mieszam koncentrat pomidorowy z wodą i przyprawami. Rozwijam jedno ciasto francuskie i smaruje po całości sosem pomidorowym. Następnie nakładam plastry żółtego sera.
Na ser układam plastry szynki. I nakładam drugi płat ciasta.
Wykroić trójkąty i zawinąć rogaliki. Rogale przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku termoobieg temperatura 200 stopni do momentu aż zaczną się ładnie rumienić. U mnie zajęło to ok 20 minut m Takie rogaliki nie tylko sprawdzą się na śniadanko ale i jako przekąska.