Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, swojska wędlina na kanapkę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1118
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1124
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13136
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1118
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1124
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13136
Składniki
Z boczku wykrawamy kostki (jeżeli są), solimy, oprószamy pieprzem, majerankiem roztartym wcześniej w dłoniach i przeciśniętym czosnkiem z obydwu stron. Zostawiamy na pół godziny. Zwijamy roladę, obwiązujemy sznurkiem. Pieczemy 1,5 godz. w temp.180 st. przykryty folią aluminiową lub w rękawie do pieczenia. Ostatnie 10 minut odkrywamy i dopiekamy z góry. Pyszny na ciepło i na zimno do kanapek.
SMACZNEGO!