Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, swojska wędlina na kanapkę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1920
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1610
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2557
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1920
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1610
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2557
Składniki
Z boczku wykrawamy kostki (jeżeli są), solimy, oprószamy pieprzem, majerankiem roztartym wcześniej w dłoniach i przeciśniętym czosnkiem z obydwu stron. Zostawiamy na pół godziny. Zwijamy roladę, obwiązujemy sznurkiem. Pieczemy 1,5 godz. w temp.180 st. przykryty folią aluminiową lub w rękawie do pieczenia. Ostatnie 10 minut odkrywamy i dopiekamy z góry. Pyszny na ciepło i na zimno do kanapek.
SMACZNEGO!