Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek świąteczny w gotowanej wersji.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117941
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8346
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3102
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2056
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1517
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117941
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8346
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3102
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2056
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1517
Składniki
Z boczku usunąć skórę, boczek umyć i osuszyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Połowę marynaty rozsmarować na górze boczku, zawinąć ciasno w roladę, związując mocno sznurkiem wędliniarskim i posmarować pozostałą częścią marynaty. Tak przygotowany boczek zostawić na 4 godziny w temperaturze pokojowej. Potem włożyć do woreczka do pieczenia ryb lub innego i potem do jeszcze jednego. Włożyć do wysokiego garnka tak aby rolada nie wypływała na górę ( można obciążyć np. talerzykiem ) i gotować na średnim ogniu około 3 godziny. Potem zostawić roladę w garnku do wystudzenia i potem nie wyjmując z woreczków do lodówki na dwa dni. Podawać jako zimną przekąskę lub zamiast wędliny do pieczywa,