Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek świąteczny w gotowanej wersji.
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11411
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 177
Dubajska czekolada to ogromny przebój. I nie ma się czemu dziwić - mega chrup...
Odsłon: 144
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11411
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 177
Dubajska czekolada to ogromny przebój. I nie ma się czemu dziwić - mega chrup...
Odsłon: 144
Składniki
Z boczku usunąć skórę, boczek umyć i osuszyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Połowę marynaty rozsmarować na górze boczku, zawinąć ciasno w roladę, związując mocno sznurkiem wędliniarskim i posmarować pozostałą częścią marynaty. Tak przygotowany boczek zostawić na 4 godziny w temperaturze pokojowej. Potem włożyć do woreczka do pieczenia ryb lub innego i potem do jeszcze jednego. Włożyć do wysokiego garnka tak aby rolada nie wypływała na górę ( można obciążyć np. talerzykiem ) i gotować na średnim ogniu około 3 godziny. Potem zostawić roladę w garnku do wystudzenia i potem nie wyjmując z woreczków do lodówki na dwa dni. Podawać jako zimną przekąskę lub zamiast wędliny do pieczywa,