Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 482
Dodano: 18.03.2013
Odsłon: 8322
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięso lekko rozbijamy jak na kotlety oprószmy solą i pieprzem.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki ja zawsze trę na średnim oczku .Smażymy na maśle i odparowujemy nie przyprawiamy.
Jaja miksujemy z połowa majonezu i wsypujemy ser mieszamy.Wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( moja rada papier najlepiej by wystawał poza blaszkę z obu stron )ja używam (31x24 cm)Pieczemy ok. 20 minut w 180 st. po upieczeniu i lekkim przestygnięciu wyjmuję i zanim całkowicie ostygnie zwijam w roladę wraz z papierem .
Następnie odwijam układam mięso i następnie pieczarki zwijam roladę za pomocą papieru z poprzedniego pieczenia pozostawiam lekki luz i wstawiam w tym samym papierze do pieczenia na 1h w 180 st. Po upieczeniu najlepiej odczekać by lekko ostygła i kroić w plastry.
Sos na zimno ;
Pozostały majonez mieszam z keczupem i zmiażdżonym czosnkiem podaje osobno bo nie każdy lubi :) na ciepło robię sos pieczarkowy .
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 19 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy pomysł , biorę do wypróbowania :))) ode mnie 50 Kto głosował? | Odpowiedz

juti10 18 marca 2013Zgłoś do usunięcia
:) ale warte tych kalorii0 Kto głosował? | Odpowiedz

ola100 18 marca 2013Zgłoś do usunięcia
jakie to kaloryczne danie zabojstwo(:0 Kto głosował? | Odpowiedz