Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i łatwa w wykonaniu a zachwyci można jeść na ciepło i zimno pyszna przepis Pani Emilii polecam .
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1822
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8804
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15028
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1822
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8804
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3162
Składniki
Mięso lekko rozbijamy jak na kotlety oprószmy solą i pieprzem.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki ja zawsze trę na średnim oczku .Smażymy na maśle i odparowujemy nie przyprawiamy.
Jaja miksujemy z połowa majonezu i wsypujemy ser mieszamy.Wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( moja rada papier najlepiej by wystawał poza blaszkę z obu stron )ja używam (31x24 cm)Pieczemy ok. 20 minut w 180 st. po upieczeniu i lekkim przestygnięciu wyjmuję i zanim całkowicie ostygnie zwijam w roladę wraz z papierem .
Następnie odwijam układam mięso i następnie pieczarki zwijam roladę za pomocą papieru z poprzedniego pieczenia pozostawiam lekki luz i wstawiam w tym samym papierze do pieczenia na 1h w 180 st. Po upieczeniu najlepiej odczekać by lekko ostygła i kroić w plastry.
Sos na zimno ;
Pozostały majonez mieszam z keczupem i zmiażdżonym czosnkiem podaje osobno bo nie każdy lubi :) na ciepło robię sos pieczarkowy .
Smacznego.