Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i łatwa w wykonaniu a zachwyci można jeść na ciepło i zimno pyszna przepis Pani Emilii polecam .
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 61
Smaki Grecji!
Odsłon: 59
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 199
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 61
Smaki Grecji!
Odsłon: 59
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 199
Składniki
Mięso lekko rozbijamy jak na kotlety oprószmy solą i pieprzem.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki ja zawsze trę na średnim oczku .Smażymy na maśle i odparowujemy nie przyprawiamy.
Jaja miksujemy z połowa majonezu i wsypujemy ser mieszamy.Wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( moja rada papier najlepiej by wystawał poza blaszkę z obu stron )ja używam (31x24 cm)Pieczemy ok. 20 minut w 180 st. po upieczeniu i lekkim przestygnięciu wyjmuję i zanim całkowicie ostygnie zwijam w roladę wraz z papierem .
Następnie odwijam układam mięso i następnie pieczarki zwijam roladę za pomocą papieru z poprzedniego pieczenia pozostawiam lekki luz i wstawiam w tym samym papierze do pieczenia na 1h w 180 st. Po upieczeniu najlepiej odczekać by lekko ostygła i kroić w plastry.
Sos na zimno ;
Pozostały majonez mieszam z keczupem i zmiażdżonym czosnkiem podaje osobno bo nie każdy lubi :) na ciepło robię sos pieczarkowy .
Smacznego.