Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada serowa

Rolada serowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 3811

Dodano:

Odsłon: 5965

Kaloryczna bomba na zimne jesienne dni. Coś dla osób nie liczących kalorii.

Składniki

  • Ser Gouda - 40 dag
  • majonez domowy - pół szklanki
  • jajka - 3 sztuki
  • pieczarki - 50 dag
  • cebula
  • suszone pomidory z zalewy - 7 sztuk
  • kapary z zalewy - kilka sztuk
  • pierpz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Majonez mieszamy z jajkami i całość łączymy ze startym serem. Uzyskaną masę wylewamy na wyściełaną papierem do pieczenia blachę (z piekarnika). Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni

  2. Pieczarki siekamy drobno. To samo robimy z cebulą. Przesmażamy oba składniki na patelni z dodatkiem odrobiny masła. Dusimy aż odparuje większość wody z grzybów. Do pieczarek i cebuli dodajemy posiekane drobno pomidory z kaparami.

  3. Wyjmujemy z piekarnika placek serowy i szybko zdejmujemy z papieru na blat żeby do niego nie przylgnął stygnąc. Wykładamy na placku masę pieczarkową i zwijamy całość w rulon. Wkładamy ponownie do piekarnika na kolejne 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy roladę, studzimy i odkładamy na godzinę do lodówki.

    Pod wpisem znajdziecie link do przepisu na pyszna ale już dietetyczną roladę szpinakową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń