Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaloryczna bomba na zimne jesienne dni. Coś dla osób nieliczących kalorii.
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2484
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 454
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 803
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 428
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2484
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 454
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 803
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 428
Składniki
Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Majonez mieszamy z jajkami i całość łączymy ze startym serem. Uzyskaną masę wylewamy na wyściełaną papierem do pieczenia blachę (z piekarnika). Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni
Pieczarki siekamy drobno. To samo robimy z cebulą. Przesmażamy oba składniki na patelni z dodatkiem odrobiny masła. Dusimy aż odparuje większość wody z grzybów. Do pieczarek i cebuli dodajemy posiekane drobno pomidory z kaparami.
Wyjmujemy z piekarnika placek serowy i szybko zdejmujemy z papieru na blat żeby do niego nie przylgnął stygnąc. Wykładamy na placku masę pieczarkową i zwijamy całość w rulon. Wkładamy ponownie do piekarnika na kolejne 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy roladę, studzimy i odkładamy na godzinę do lodówki. Pod wpisem znajdziecie link do przepisu na pyszną, ale już dietetyczną roladę szpinakową.