Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna rolada z łopatki wieprzowej.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 375
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 79
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2656
Polecam.
Odsłon: 481
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 707
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 375
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 79
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2656
Polecam.
Odsłon: 481
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 707
Składniki
Owoce zalać sokiem na kilka godzin.
Mięso umyć i przekroić wzdłuż do połowy, rozbić przez folię na równy płat, oprószyć solą i 1/2 przypraw.
Papryczki bez nasion drobno posiekać i dodać do owoców.
Owoce rozłożyć na mięsie i zwinąć w roladę. Obwiązać nicią bawełnianą i posypać pozostałymi przyprawami.
Zrumienić na łyżce silnie rozgrzanego oleju i przełożyć do rondla, podlać 2 łyżkami wody i dusić na małym ogniu 2 godziny.
Mięso można podawać na ciepło i na zimno. Powstały sos można zaprawić śmietaną i podać do rolady. SMACZNEGO!