Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 48
Dodano: 03.01.2015
Odsłon: 11524
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Na patelni podsmażamy z masłem szpinak z chrzanem lub wyciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy sól pieprz do smaku. Podsmażony szpinak odsączamy na sitku i odstawiamy do wystudzenia. Żółtka dodajemy do szpinaku i mieszamy, natomiast białka ubijamy na sztywno. Piane dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy.
Tak przygotowany szpinak wylewamy na blachę z piekarnika wyłożoną pergaminem i pieczemy 15 min. w 190 st.
Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na tym wykładamy łososia, tak aby pokrył całość. ( Gdy zdecydujemy się na serek śmietankowy, wówczas musimy wcześniej do niego wcisnąć ząbki czosnku i wymieszać.)
Placek zwijamy jak roladę i ściśle zawijamy w folię do żywności. Tak przygotowaną roladę odstawiamy do lodówki na około 2 godziny.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

gochna55 14 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Zabieram ! Mam troszkę inny przepis (ze SMAKERA), ale ten koniecznie muszę wypróbować. Cudo. :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

zuzsmo 05 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Mam jeszcze kilka takich przepisów które robią furorę na imprezach. Postaram się jak najszybciej nimi podzielić.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 03 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Taka rolada to hicior na każdym przyjęciu !! Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz