Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna przekąska na imprezę, rodzinna kolację, wystawny obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2503
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3422
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2203
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2503
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3422
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2203
Składniki
Na patelni podsmażamy z masłem szpinak z chrzanem lub wyciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy sól pieprz do smaku. Podsmażony szpinak odsączamy na sitku i odstawiamy do wystudzenia. Żółtka dodajemy do szpinaku i mieszamy, natomiast białka ubijamy na sztywno. Piane dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy.
Tak przygotowany szpinak wylewamy na blachę z piekarnika wyłożoną pergaminem i pieczemy 15 min. w 190 st.
Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na tym wykładamy łososia, tak aby pokrył całość. ( Gdy zdecydujemy się na serek śmietankowy, wówczas musimy wcześniej do niego wcisnąć ząbki czosnku i wymieszać.)
Placek zwijamy jak roladę i ściśle zawijamy w folię do żywności. Tak przygotowaną roladę odstawiamy do lodówki na około 2 godziny.