Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna przekąska na imprezę, rodzinna kolację, wystawny obiad.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4492
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1515
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 447
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2376
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4492
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1515
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 447
Składniki
Na patelni podsmażamy z masłem szpinak z chrzanem lub wyciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy sól pieprz do smaku. Podsmażony szpinak odsączamy na sitku i odstawiamy do wystudzenia. Żółtka dodajemy do szpinaku i mieszamy, natomiast białka ubijamy na sztywno. Piane dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy.
Tak przygotowany szpinak wylewamy na blachę z piekarnika wyłożoną pergaminem i pieczemy 15 min. w 190 st.
Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na tym wykładamy łososia, tak aby pokrył całość. ( Gdy zdecydujemy się na serek śmietankowy, wówczas musimy wcześniej do niego wcisnąć ząbki czosnku i wymieszać.)
Placek zwijamy jak roladę i ściśle zawijamy w folię do żywności. Tak przygotowaną roladę odstawiamy do lodówki na około 2 godziny.