Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna przekąska na imprezę, rodzinna kolację, wystawny obiad.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 80
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 354
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 80
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 354
Składniki
Na patelni podsmażamy z masłem szpinak z chrzanem lub wyciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy sól pieprz do smaku. Podsmażony szpinak odsączamy na sitku i odstawiamy do wystudzenia. Żółtka dodajemy do szpinaku i mieszamy, natomiast białka ubijamy na sztywno. Piane dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy.
Tak przygotowany szpinak wylewamy na blachę z piekarnika wyłożoną pergaminem i pieczemy 15 min. w 190 st.
Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na tym wykładamy łososia, tak aby pokrył całość. ( Gdy zdecydujemy się na serek śmietankowy, wówczas musimy wcześniej do niego wcisnąć ząbki czosnku i wymieszać.)
Placek zwijamy jak roladę i ściśle zawijamy w folię do żywności. Tak przygotowaną roladę odstawiamy do lodówki na około 2 godziny.