Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na zdrową, oryginalną przekąskę, która z pewnością zachwyci Twoich gości? Koniecznie sprawdź nasz przepis na roladę szpinakową z wędzonym łososiem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414570
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414570
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Składniki
W dużej misce łączymy jajka, szpinak, starty ser oraz parmezan. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C (góra-dół) przez ok. 10 minut, Po upieczeniu, ciasto studzimy, a następnie smarujemy serkiem. Na górze układamy kawałki łososia i smarujemy je sokiem z cytryny. Ciasto zawijamy w rulon, a następnie w folię spożywczą. Przechowujemy w lodówce przez około 2 godziny. Roladę kroimy na kawałki i gotowe!