Szukasz pomysłu na zdrową, oryginalną przekąskę, która z pewnością zachwyci Twoich gości? Koniecznie sprawdź nasz przepis na roladę szpinakową z wędzonym łososiem.
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Składniki
- 4 jajka
- 150 g szpinaku (mrożony)
- 50g startego sera
- 1 łyżka startego parmezanu
- Sól i pieprz
- 200g serka kanapkowego z ziołami
- 200g wędzonego łososia
- 1 łyżka soku z cytryny
Składniki
- 4 jajka
- 150 g szpinaku (mrożony)
- 50g startego sera
- 1 łyżka startego parmezanu
- Sól i pieprz
- 200g serka kanapkowego z ziołami
- 200g wędzonego łososia
- 1 łyżka soku z cytryny
Etapy przygotowania
W dużej misce łączymy jajka, szpinak, starty ser oraz parmezan. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C (góra-dół) przez ok. 10 minut, Po upieczeniu, ciasto studzimy, a następnie smarujemy serkiem. Na górze układamy kawałki łososia i smarujemy je sokiem z cytryny. Ciasto zawijamy w rulon, a następnie w folię spożywczą. Przechowujemy w lodówce przez około 2 godziny. Roladę kroimy na kawałki i gotowe!
Przepis w Waszym wykonaniu (5)
Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1864
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 19
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 39
Ostatnio komentowane przepisy
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1864
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 19
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 39
Składniki
- 4 jajka
- 150 g szpinaku (mrożony)
- 50g startego sera
- 1 łyżka startego parmezanu
- Sól i pieprz
- 200g serka kanapkowego z ziołami
- 200g wędzonego łososia
- 1 łyżka soku z cytryny
W dużej misce łączymy jajka, szpinak, starty ser oraz parmezan. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C (góra-dół) przez ok. 10 minut, Po upieczeniu, ciasto studzimy, a następnie smarujemy serkiem. Na górze układamy kawałki łososia i smarujemy je sokiem z cytryny. Ciasto zawijamy w rulon, a następnie w folię spożywczą. Przechowujemy w lodówce przez około 2 godziny. Roladę kroimy na kawałki i gotowe!
Wspaniale wygląda!
Jest łosoś, jest szpinak. Coś dla mnie (. ❛ ᴗ ❛.)
Bardzo ciekawe roladki:-)