Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rolada wyszła smaczna, mięsko mięciutkie , a farsz przygotowany z gotowanego mięsa mielonego z warzywami . Rolada wyszła bardzo smaczna , farsz fajnie komponował się z boczkiem.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Mięso po opłukaniu gotujemy w osolonej wodzie, po zagotowaniu dodajemy marchewkę, pietruszkę i kawałek selera. Gotujemy do miękkości, po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy, studzimy i mielimy. Boczek kroimy w kostkę , paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę, to samo robimy z cebulą i czosnkiem oraz z pieczarkami. Pokrojony boczek podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do zeszklenia, dodajemy czosnek, paprykę i pieczarki podsmażamy do miękkości. Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażony boczek, warzywa, jajko i przyprawy mieszamy do połączenia składników. Boczek nacinamy i delikatnie rozklepujemy, by nie porobić dziur, oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą. Następnie nakładamy farsz rozsmarowujemy, na farsz nakładamy posiekaną natkę pietruszki , całość zwijamy w roladę, smarujemy oliwą i nacieramy majerankiem , obwiązujemy nitką kuchenną. Roladę wkładamy na rozgrzany tłuszcz i podpiekamy z obydwu stron. Przekładamy do brytfanki i wkładamy do piekarnika, pieczemy do miękkości mięsa w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy w plastry.