Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada o ostrym smaku, prosta i łatwa w przygotowaniu . Rolada smakuje na ciepła jak i również na zimno jako smaczna przekąska przy rodzinnym stole.
folia aluminiowa, miska, tarta, łyżka,
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1051
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2017
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 476
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1051
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2017
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 476
Składniki
Rozłożyć folię aluminiową, na foli ułożyć plasterki boczku tyle plasterków jak dużą chcemy roladę, (u mnie było 12 plastrów ). Mięso mielone doprawić na ostro według uznania i swojego smaku. Dodać jajko dokładnie wymieszać. Na plastrach boczku rozłożyć mięso mielone. Górę posypać startym żółtym serem. Roladę zwijać ściągając folię. Po zwinięciu gotową już roladę ponownie owinąć folią i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 30 minut. Po tym czasie roladę wyjąc z piekarnika zdjąć folię, posmarować rozbełtanym białkiem posypać prażoną cebulką i ponownie włożyć na 10 - 15 minut do piekarnika. Podawać na ciepło albo na zimno. Smacznego.