Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada o ostrym smaku, prosta i łatwa w przygotowaniu . Rolada smakuje na ciepła jak i również na zimno jako smaczna przekąska przy rodzinnym stole.
folia aluminiowa, miska, tarta, łyżka,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4005
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415715
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2665
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4005
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415715
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2665
Składniki
Rozłożyć folię aluminiową, na foli ułożyć plasterki boczku tyle plasterków jak dużą chcemy roladę, (u mnie było 12 plastrów ). Mięso mielone doprawić na ostro według uznania i swojego smaku. Dodać jajko dokładnie wymieszać. Na plastrach boczku rozłożyć mięso mielone. Górę posypać startym żółtym serem. Roladę zwijać ściągając folię. Po zwinięciu gotową już roladę ponownie owinąć folią i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 30 minut. Po tym czasie roladę wyjąc z piekarnika zdjąć folię, posmarować rozbełtanym białkiem posypać prażoną cebulką i ponownie włożyć na 10 - 15 minut do piekarnika. Podawać na ciepło albo na zimno. Smacznego.