Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Im więcej wędlin w szynkowarze robię, tym bardziej cieszę się z jego zakupu. Szybko i smacznie możecie przyrządzić co tylko brzuszek zapragnie ! Dziś przepis na brzuszek rolowany.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117972
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1524
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117972
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1524
Składniki
Czosnek kroimy na drobną kosteczkę lub przeciskamy przez praskę. Do miski dodajemy wszystkie przyprawy, czosnek, sól i pieprz. Mieszamy.
Brzuch myjemy pod zimną wodą i osuszamy. Następnie przygotowaną mieszanką warzyw dokładnie nacieramy całe mięso.
Do szynkowaru wkładamy woreczek i przekładamy zrolowane mięsko. Zakręcamy woreczek a następnie przyciskamy sprężyną i zamykamy szynkowar.
Wodę w garnku doprowadzamy do temperatury 80 stopni i w niej umieszczamy szynkowar na 2h. Po tym czasie wyjmujemy szynkowar. Odstawiamy do ostygnięcia. A następnie na dobę wkładamy do lodówki. Następnego dnia cieszymy się pysznym brzuszkiem !!!