Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada z szynkowaru

Rolada z szynkowaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 8227

Dodano:

Odsłon: 9432

Im więcej wędlin w szynkowarze robię, tym bardziej cieszę się z jego zakupu. Szybko i smacznie możecie przyrządzić co tylko brzuszek zapragnie ! Dziś przepis na brzuszek rolowany.

Składniki

  • 1-1,5 kg brzucha (jak najchudszy kawałek)
  • 2 płaskie łyżki peklosoli
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • szczypta papryki ostrej
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada z szynkowaru

Przygotowanie

  1. Czosnek kroimy na drobną kosteczkę lub przeciskamy przez praskę. Do miski dodajemy wszystkie przyprawy, czosnek, sól i pieprz. Mieszamy.

  2. Brzuch myjemy pod zimną wodą i osuszamy. Następnie przygotowaną mieszanką warzyw dokładnie nacieramy całe mięso.

  3. Do szynkowaru wkładamy woreczek i przekładamy zrolowane mięsko. Zakręcamy woreczek a następnie przyciskamy sprężyną i zamykamy szynkowar.

  4. Wodę w garnku doprowadzamy do temperatury 80 stopni i w niej umieszczamy szynkowar na 2h. Po tym czasie wyjmujemy szynkowar. Odstawiamy do ostygnięcia. A następnie na dobę wkładamy do lodówki.

    Następnego dnia cieszymy się pysznym brzuszkiem !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EVAMI 09 stycznia 2017 ....co to jest "brzuch chudy" ?????
Żyje ponad 60 lati takiego określenia nawet u rzeźnika nigdy nie słyszałam
Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń