Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Im więcej wędlin w szynkowarze robię, tym bardziej cieszę się z jego zakupu. Szybko i smacznie możecie przyrządzić co tylko brzuszek zapragnie ! Dziś przepis na brzuszek rolowany.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1857
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5659
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5635
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1857
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5659
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5635
Składniki
Czosnek kroimy na drobną kosteczkę lub przeciskamy przez praskę. Do miski dodajemy wszystkie przyprawy, czosnek, sól i pieprz. Mieszamy.
Brzuch myjemy pod zimną wodą i osuszamy. Następnie przygotowaną mieszanką warzyw dokładnie nacieramy całe mięso.
Do szynkowaru wkładamy woreczek i przekładamy zrolowane mięsko. Zakręcamy woreczek a następnie przyciskamy sprężyną i zamykamy szynkowar.
Wodę w garnku doprowadzamy do temperatury 80 stopni i w niej umieszczamy szynkowar na 2h. Po tym czasie wyjmujemy szynkowar. Odstawiamy do ostygnięcia. A następnie na dobę wkładamy do lodówki. Następnego dnia cieszymy się pysznym brzuszkiem !!!