Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 1638
Dodano: 14.09.2011
Odsłon: 46222
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ser żółty włożyć do woreczka, zawiązać szczelnie i gotować na wolnym ogniu ok. 0,5 godz.( lub nieco dłużej, aż zrobi się plastyczny )
Pietruszkę i koper siekamy, dodajemy pokrojone w kostkę jajka
Pieczarki tarujemy na tartce o grubych oczkach i krótko podsmażamy. Dodać do masy koperkowej razem z serkami i masłem. Całość wyrobić. Jeśli masa jest zbyt luźna dodać 2-3 łyżki bułki tartej.
Ser, jeszcze ciepły rozwałkować, na to wyłożyć pastę, zwinąć roladę i w folii spożywczej dobrze schłodzić w lodówce.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

gochna55 30 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Nazwałam tę roladę "wspomnień czar". Robię od ponad 30 lat i jeszcze mi się nie przejadła. "Środki" różne - co było lub jest w lodówce. Używam bardziej miękkiego sera - spróbuję jednak z salami.0 Kto głosował? | Odpowiedz

amidalla 17 września 2011Zgłoś do usunięcia
no no no, powiem Ci, że super:)4 Kto głosował? | Odpowiedz

madzia1208 16 września 2011Zgłoś do usunięcia
Pycha,pycha,pycha.Twoje przepisy są rewelka..Pozdrawiam.4 Kto głosował? | Odpowiedz

olit009 15 września 2011Zgłoś do usunięcia
hmm cos dla mojego slubnego - uwileba ser w kazdej postaci4 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 15 września 2011Zgłoś do usunięcia
Jadłam kiedyś coś podobnego, bardzo mi smakowało. Jakoś nie miałam odwagi sama zrobić, może teraz spróbuję :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 14 września 2011Zgłoś do usunięcia
smakowite4 Kto głosował? | Odpowiedz