Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszego dnia rolada była na obiad...a w następne dni urozmaicała nam kanapki ;-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12044
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1340
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12703
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4078
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12044
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1340
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12703
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4078
Składniki
Szchab rozkroić tak,aby powstał duży,prostokątny płat mięsa na grubość ok 3 cm.Posypać mięso solą i dużą ilością pieprzu,ułożyć boczek i zwinąć w roladę.Związać sznurkiem.W naczyniu żaroodpornym ułożyć por,liście selera,czosnek i posiekaną cebulę,a na tym wszystkim położyć roladę i skropić olejem.Odstawić do lodówki (najlepiej na noc).Następnego dnia podlać wodą i wstawić do piekarnika.Piec pod przykryciem ok 2 godzin w temp 180 stopni.
SMACZNEGO