Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszego dnia rolada była na obiad...a w następne dni urozmaicała nam kanapki ;-)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1111
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1107
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13097
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1111
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1107
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13097
Składniki
Szchab rozkroić tak,aby powstał duży,prostokątny płat mięsa na grubość ok 3 cm.Posypać mięso solą i dużą ilością pieprzu,ułożyć boczek i zwinąć w roladę.Związać sznurkiem.W naczyniu żaroodpornym ułożyć por,liście selera,czosnek i posiekaną cebulę,a na tym wszystkim położyć roladę i skropić olejem.Odstawić do lodówki (najlepiej na noc).Następnego dnia podlać wodą i wstawić do piekarnika.Piec pod przykryciem ok 2 godzin w temp 180 stopni.
SMACZNEGO