Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki chrzanowe

Roladki chrzanowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4964

Dodano:

Odsłon: 4085

Roladki chrzanowe to idealna propozycja zimnej płyty na przyjęcia np. urodzinowe. Prostota wykonania, oryginalność smaku i efekt wizualny na pewno zainteresują gości.

Składniki

  • 15-20 plastrów szynki konserwowej lub tostowej
  • 1 słoik chrzanu ostrego
  • 1,5 kostki serka topionego (bez dodatków)
  • 0,5 kostki masła
  • 1 słoik chrzanu łagodnego // dodatek
  • kilkanaście oliwek // dodatek
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie :
    Chrzan ostry wybieram ze słoiczka i możliwie mocno odciskam z soków. Odciśnięty wkładam do misy z serkiem topionym i miękkim masłem, wszystko dokładnie mieszam. Gotowa masa ma mieć konsystencję plasteliny, jeśli jest zbyt miękka wkładam na chwilę do lodówki.
    Z masy formuję w dłoniach wałeczki średnicy 12-15 mm i długości plastra szynki. Masę układam na plastrze i zawijam dobrze zaciskając. Jeśli z boków powstałych roladek mam braki masy to uzupełniam je używając łyżeczki.
    Roladki podałem z zielonymi oliwkami i chrzanem łagodnym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 16 lipca 2016 Wyglądają bardzo apetycznie, lecz zastanawiam się czy nie za bardzo zachrzanione ? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń