Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki chrzanowe to idealna propozycja zimnej płyty na przyjęcia np. urodzinowe. Prostota wykonania, oryginalność smaku i efekt wizualny na pewno zainteresują gości.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12453
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1405
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13423
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5674
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12453
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1405
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13423
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5674
Składniki
Przygotowanie : Chrzan ostry wybieram ze słoiczka i możliwie mocno odciskam z soków. Odciśnięty wkładam do misy z serkiem topionym i miękkim masłem, wszystko dokładnie mieszam. Gotowa masa ma mieć konsystencję plasteliny, jeśli jest zbyt miękka wkładam na chwilę do lodówki. Z masy formuję w dłoniach wałeczki średnicy 12-15 mm i długości plastra szynki. Masę układam na plastrze i zawijam dobrze zaciskając. Jeśli z boków powstałych roladek mam braki masy to uzupełniam je używając łyżeczki. Roladki podałem z zielonymi oliwkami i chrzanem łagodnym.