Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawa propozycja, która może być przekąską lub dodatkiem do zupy krem. Polecam :)
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 129
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 122
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 129
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 122
Składniki
Na maśle usmażyć umyte i pokrojone pieczarki, doprawić kucharkiem. Ostudzić. Ciasto rozwałkować, wysmarować pesto z rukoli. Następnie dodać grzyby i doprawić ziołami prowansalskimi. Całość posypać startym na dużych oczkach serem.
Zwinąć i wierzch posmarować rozbełtanym jajem. Piec w nagrzanym do 230 stopni przez ok. 20-25 min.
Ostudzoną "roladę" pokroić w szerokie pasy i spożyć wedle uznania ;) Smacznego!