Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, efektowana i bardzo smaczna przekąska na karnawałową imprezę. Roladki ze szpinakowych naleśników są pyszne, tanie i proste w przygotowaniu :)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 853
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 252
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31496
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 853
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 252
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31496
Składniki
Do mleka z wodę dodać szpinak i dokładnie rozdrobnić blenderem. Dodać pozostałe składniki ciasta i zmiksować do połączenia się składników. Ciasto odstawić na 30 minut. Smażyć cienkie naleśniki na mocno rozgrzanej patelni z obu stron. Naleśniki wystudzić.
Jednego naleśnika posmarować serkiem, przykryć drugim naleśnikiem i posmarować go porcją serka. Kilka centymetrów od brzegu ułożyć pasek z wędzonego pstrąga. Naleśniki zwinąć w ciasny rulon. Tak samo przygotować kolejny rulon z dwóch pozostałych naleśników. Obwinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Ostrym nożem kroić roladki o grubości ok. 2 cm. W roladki powbijać patyczki.