Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, efektowana i bardzo smaczna przekąska na karnawałową imprezę. Roladki ze szpinakowych naleśników są pyszne, tanie i proste w przygotowaniu :)
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 209
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 854
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7141
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8701
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 209
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 854
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7141
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8701
Składniki
Do mleka z wodę dodać szpinak i dokładnie rozdrobnić blenderem. Dodać pozostałe składniki ciasta i zmiksować do połączenia się składników. Ciasto odstawić na 30 minut. Smażyć cienkie naleśniki na mocno rozgrzanej patelni z obu stron. Naleśniki wystudzić.
Jednego naleśnika posmarować serkiem, przykryć drugim naleśnikiem i posmarować go porcją serka. Kilka centymetrów od brzegu ułożyć pasek z wędzonego pstrąga. Naleśniki zwinąć w ciasny rulon. Tak samo przygotować kolejny rulon z dwóch pozostałych naleśników. Obwinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Ostrym nożem kroić roladki o grubości ok. 2 cm. W roladki powbijać patyczki.