Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, efektowana i bardzo smaczna przekąska na karnawałową imprezę. Roladki ze szpinakowych naleśników są pyszne, tanie i proste w przygotowaniu :)
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19305
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1048
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 767
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19305
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1048
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 767
Składniki
Do mleka z wodę dodać szpinak i dokładnie rozdrobnić blenderem. Dodać pozostałe składniki ciasta i zmiksować do połączenia się składników. Ciasto odstawić na 30 minut. Smażyć cienkie naleśniki na mocno rozgrzanej patelni z obu stron. Naleśniki wystudzić.
Jednego naleśnika posmarować serkiem, przykryć drugim naleśnikiem i posmarować go porcją serka. Kilka centymetrów od brzegu ułożyć pasek z wędzonego pstrąga. Naleśniki zwinąć w ciasny rulon. Tak samo przygotować kolejny rulon z dwóch pozostałych naleśników. Obwinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Ostrym nożem kroić roladki o grubości ok. 2 cm. W roladki powbijać patyczki.